Chinees - Simplificeren   Duits   Engels (Verenigde Staten)   Frans   Nederlands   Portugees - Iberisch   Spaans  

Home
How to Split a Replicated Access 97 Database (Dutch)

Hoe een gerepliceerde Access 97 Database te delen

Door Jeffrey Streutker, MCSE

Mensen die niet getraind zijn in het repliceren van een database weten vaak niet dat er veranderingen op treden in de ontwerp van objecten en andere data in tabellen tot problemen kan leiden. Deze teleur stellende ontwikkeling van wat op het eerste gezicht de beste manier van het verspreiden van de gehele database en tot de grootste teleurstelling Microsoft ondersteunt dit.

De fout is dat Jet replicatie bedoeld en ontworpen is voor alleen tabellen. Dit komt door dat Jet replicatie eigenlijk alleen bedoeld is voor Visual Basic applicaties waar alleen dat werd opgeslagen in een *.mdb bestand. Hiervoor is het ook voor meest voor getest is. Access 97 betreft ging men er altijd ervan uit dat een ontwikkelaar eerst de database had gedeeld voor dat men ging repliceren zo dat alleen tabellen werden gerepliceerd. Voor introductie van het concept van het delen van een Access Database, zie Hoofdstuk 15, Sectie 3, van "Building Applications in Microsoft Access 97" document dat op de Access 97 CD standaard aanwezig is.

Zonder een database op te splitsen zonder het eerst te repliceren Zul je zien dat de database extreem groter is geworden. Dit komt doordat iedere verandering die je maakt in een formulier of module bij voorbeeld geplaatst wordt in een verborgen tabel, en deze informatie irrelevant voor het repliceren. Ik zou me kunnen voorstellen dat je 30 keer geprobeerd hebt een code van een module correct werkend te krijgen. Iedere verandering (alle behalve een in onnodig) wordt door gestuurd naar de replica's. In praktijk, ontwikkelaars die vergeten waren een database te delen voor het te repliceren kwamen allemaal vervelende problemen tegen: soms na een korte tijd (soms na maanden) en dan plotseling een goed werkende replicatie gaf problemen of kon niet meer worden geopend.

Dus hoe deel je dan een database die je al eerder gerepliceerd hebt? Ik stel voor de volgende stappen te volgen.

  1. Gebruik niet de standaard Split Database Wizard. Omdat dit de database deelt in precies de verkeerde manier waar door de tabellen niet meer te repliceren zijnľ het verplaatst de tabellen naar een nieuw bestand en houd de rest van de objecten in de replica. Inplaats hier van, plaats data in de tabellen in de replica's, en verplaats alle objecten naar een nieuwe en niet gerepliceerde database. Op deze manier blijft de achterkant te repliceren als onderdeel van de replica zelf, en de voorkant is nu een alleenstaande database, die makkelijk gekopieerd kan worden naar iedere gebruiker.
  2. Ben zeker dat je alle replica's gesynchroniseerd hebt. Zodat je zeker weet dat je beschikt over de nieuwste data, gewoon in geval dat je het hoofd bestand verknoeit.
  3. Maak een nieuw Access database bestand, dat de voorkant wordt. Volgend het Microsoft voorbeeld, kun je "_fe" toevoegen aan de originele database naam, Al maakt het niet uit hoe je het noemt.
  4. Hou dit bestand geopend en importeer alle queries, formulieren, rapporten, macros, en modules van hoofd design. Als jee een switchboard hebt gemaakt met de Switchboard Manager, dan moet je ook het switchboard Items tabel importeren.
  5. Maak links naar het Hoofd Design tabellen.
  6. Als je database beveiliging hebt ge´mplementeerd, Dan ben je alle permissie instellingen kwijt in alle objecten die je ge´mporteerd hebt of gelinkt in de stappen beschreven in 4 en 5. Daarom, open het Hoofd design en kopieer deze permissie instelling naar een nieuw bestand (i.e., het eerste bestand).
  7. Nu moet je codes toevoegen in het eerste bestand dat de vernieuwde links naar de gebruikers locale replica. Je kunt help bestanden vinden in de Ontwikkelaars Oplossingen database, dat in Access 97 als voorbeeld database. Selecteer "Link tabellen in het opstarten" vanuit de "Gebruik Meerdere Databases" categorie.
  8. Verspreid het begin naar alle gebruikers. Onthoud dat dit bestand nooit gerepliceerd mag worden. Je kunt het makkelijkste kopieŰn maken voor iedereen die het nodig heeft. Vertel je gebruikers om om te schakelen van het eerste bestand. Waneer je aan neemt dat nu iedereen het nieuwe begin gebruiken, Kun je beginnen met het converteren van het Hoofd design naar een achterkant (volgende twee stappen) waardoor de volgende keer dat ze synchroniseren hun replica's ook de achterkant worden.
  9. Maak het Hoofd Ontwerp open en verwijder alle objecten die je ge´mporteerd hebt in stap 4.
  10. Verklein de database twee maal, daarna synchroniseer het met al je andere replica's .
Aantekening: Als je de precieze naam convertatie wilt hebben die Microsoft gebruikt om een database te delen wizard, dan moet je je achterkant replica her noemen door "_be" toe te voegen aan het bestand naam. De veiligste manier om dit te doen in de replicatie manageris met de Move Replica commando.

Jeffrey Streutker is een IT Manager voor HVAC (Heating, Ventilation, and Air Conditioning) He bedrijf is gevestigd in de buurt van Toronto. Hij is een elektronica observeerder die IT en wiskunde studeerde aan de Universiteit van Waterloo, Canada, en heeft Regelmatig programeer werk gedaan sinds 1985 in vele verschillende talen. Het project waaraan hij nu aan bezig is het converteren een extensief Lotus Notes-gebaseerd database systeem naar Access 97, inclusief replicatie, om techneuten te ondersteunen die in het veld werken met service-volging en verkoop orders generaties databases, en hoofd adresboek met fax client/server ondersteuning.

Terug naar de Resources