Αγγλικά - Ηνωμένων Πολιτειών   Απλά Κινεζικά   Γαλλικά   Γερμανικά   Ελληνικά   Ισπανικά   Ολλανδικά   Πορτογαλικά Ιβηρικής  

Home

Το Αντικείμενο TSI Synchronizer -- δόμηση 5024

Απόσπασμα από την εισαγωγή του αρχείου βοηθείας:
[Κανονικά εξηγεί τι είναι το TSI Synchronizer και τι κάνει]

Πριν αρχίσω να καυτηριάζω οτιδήποτε, θα ήθελα να επευφημήσω μερικούς ανθρώπους. Όλοι οι ακόλουθοι δικαιούνται επαίνων και θαυμασμού:

 • Τα παιδιά στη Microsoft, που πραγματοποίησαν την αναπαραγωγή αρχικά, και επιμελώς διακήρυξαν τα πλεονεκτήματα της αναπαραγωγής
 • Τα άρθρα που διευκολύνουν την αναπαραγωγή (για παράδειγμα, τα άρθρα στα Pinnacle’s Smart Access, Advisor’s Access/Office/VB Advisor, και άλλα που αναφέρονται εδώ.)
 • Το FAQ της Αναπαραγωγής (βλέπε Λήμμα: Q182886 στο Microsoft Knowledge Base για περισσότερες πληροφορίες πώς να έχετε αυτό το σημαντικό έγγραφο από διάφορους MVP (Most Valued Professionals) της Microsof Access.
Εντάξει, τώρα περί καυτηριασμού. Η λειτουργικότητα της αναπαραγωγής είναι υπερβολικά διαμοιρασμένη! Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις από την Microsoft Access, από το Briefcase Reconciler, από το DAO, και από το Microsoft Replication Manager. Τώρα, οι φήμες λένε ότι το DAO ξεπεράστηκε από το ADO (ως το «καθολική στιβάδα δεδομένων» (universal data layer) [αυτολεξεί]) στις επερχόμενες εκδόσεις των ADO, DAO και Access, ότι δεν είναι μεγάλο εννοιολογικό άλμα για να το φανταστείς, όμως ένας άλλος τρόπος να κάνεις κάτι που έκανες παλιά, μερικά νέα, και ακόμα να μη μπορείς να κάνεις πράγματα που η εφαρμογή σου βρίσκει σημαντικότατα.

Ο TSI Synchronizer είναι εν μέρει, παραδέχομαι, απλά ένας ακόμα τρόπος να κάνεις τα ίδια παλιά πράγματα. Όμως, πιο σημαντικά, είναι ένας τρόπος να κάνετε μερικά από τα πράγματα που πάντα ήθελα να κάνω στις δικές μου εφαρμογές, αλλά δεν μπορούσα. Δεν κάνει τα πάντα, ούτε το σκοπεύει, αλλά όντως κάνει πολλά πράγματα που δεν κάνει κανείς άλλος, ή τουλάχιστον κανείς δεν κάνει προγραμματιστικά. Μερικά από τα πράγματα που σας επιτρέπει να κάνετε:

 • Διαβάζει και αλλάζει την περίοδο διατήρησης στοιχείων προγραμματιστικά --χωρίς το Replication Manager (Διαχειριστή Αναπαραγωγής)
 • Εκτελεί έμμεσους συγχρονισμούς προγραμματιστικά --χωρίς το Replication Manager
 • Εκτελεί συγχρονισμούς με status events (συμβάντα κατάστασης) ώστε να μπορείτε να υλοποιήσετε μετρητές προόδου
 • Λαμβάνει ιστορικές πληροφορίες για συγχρονισμούς προγραμματιστικά --χωρίς το Replication Manager
 • Δημιουργεί νέες ρέπλικες με status events (συμβάντα κατάστασης) ώστε να μπορείτε να υλοποιήσετε μετρητές προόδου
 • Διαχειρίζεται Συγχρονιστές, διαβάζει και ορίζει ποιες ρέπλικες ελέγχονται από ένα Συγχρονιστή και τι προγραμματισμοί υπάρχουν για αυτές τις ρέπλικες
 • Εμφανίζει πληροφόρηση για τις ρέπλικες στο σύνολο ρεπλικών, η οποία δεν είναι εύκολο να βρεθεί αλλού
 • Αλλάζει όλες τις ιδιότητες των Συγχρονιστών προγραμματιστικά --χωρίς το Replication Manager
 • Χρησιμοποιώντας VB6 ή κατοπινή, όπου η CreateObject παίρνει μια προαιρετική δεύτερη παράμετρο για το όνομα του server, μπορείτε να διαχειριστείτε μακρόθεν Συγχρονιστές σε πολλούς υπολογιστές δημιουργώντας ένα EXE ActiveX που χρησιμοποιεί το αντικείμενο TSI Synchronizer.
 • Διάφορα διασκεδαστικά πράγματα που είναι πλήρως ανυποστήρικτα και ατεκμηρίωτα, αλλά όπως και να έχει προτεινόμενα.
Μερικοί μπορεί να θεωρήσουν αυτό ως χτύπημα στο Replication Manager --και μάλλον δεν είναι υπερβολικοί. Ο Replication Manager είναι ένα εργαλείο που απλά ουρλιάζει αιτούμενο ένα μοντέλο αντικειμένων (object model), αφού σχεδόν όλοι όσοι έχουν μια εφαρμογή αρκετά σοφιστικέ για να τον χρειάζεται, έχουν μια εξίσου πιεστική ανάγκη να κρύψουν αυτό το περιβάλλον χρήστη από τους πελάτες τους. Πέρα από μερικά έξτρα καλούδια, αυτό είναι τελικά ο Synchronizer: ένα προγραμματιστικό υποκατάστατο του Microsoft Replication Manager.

Αφού δεν είμαι υπάλληλος της Microsoft, ευκαιριακά παρεκκλίνω από τις συμβατικές ονομασίες τους για να χρησιμοποιήσω δικές μου· δεν υποστηρίζω ότι οι δικές μου είναι ανώτερες, και σίγουρα δεν υποστηρίζω ότι η δική μου μέθοδος είναι και η μέθοδος των μελλοντικών εκδόσεων της αναπαραγωγής του Jet. (Μπορώ αντίθετα να σας πω ότι δεν είναι). Αυτός είναι απλά ο τρόπος που έχω συνηθίσει να κάνω πράγματα. Ελπίζω οι επιλογές μου θα έχουν νόημα για όλους όσους χρησιμοποιήσουν το εργαλείο. Αν όχι, το αρχείο βοήθειας και το object browser μπορεί να φανούν χρήσιμα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο στη Microsoft που έκανε πραγματικότητα αυτό το έργο. Αυτό πιθανώς να μην είναι το περιβάλλον χρήστη που είχαν κατά νου, αλλά κανείς τους δε με απείλησε με μηνύσεις, άρα δε πρέπει να είναι και τόσο κακό. Ειδικά, θέλω να ευχαριστήσω τους Debra Dove, Mark Johnson, Jen Perret, Dean Talley, Phillip Garding, Mike Wachal, και Lee Woods.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους εκτός Microsoft ανθρώπους που όχι απλώς γνωρίζουν πολλά για την αναπαραγωγή, μα απολαμβάνουν να συζητούν, να γράφουν και να γκρινιάζουν για αυτήν με τρόπους που και εξηγούν το προϊόν ως έχει και επηρεάζουν το ίδιο το προϊόν στις μελλοντικές εκδόσεις του. Αν φορούσα καπέλο θα το έβγαζα στους Mary Chipman, Steve Thompson, και Paul Litwin.

Εδώ στην Trigeminal Software, Inc., θα είχα μπερδέψει το πάνω με το κάτω αν δεν υπήρχε η προγραμματίστριά μου, η Julianne Lee. Της έχω συνέχεια βγαλμένο το οιωνεί (:-) καπέλο μου ως ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που (δημόσια) θα παραδεχτώ ως εξυπνότερους από εμένα.

Τελικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χιλιάδες ανθρώπους που χρησιμοποιούν αναπαραγωγή και με ρωτάνε ή απλά μου λένε τι κάνουν και πώς. Είστε ο λόγος που εμείς όλοι υπάρχουμε εδώ, και ο κύριος λόγος (εκτός από την κυκλοθυμία μου!) που ο TSI Synchronizer υπάρχει. Παρακαλώ στείλτε e-mail και πείτε μου τι καταστρώνετε!

michka@trigeminal.com
Πρόεδρος
Trigeminal Software, Inc.
8 Οκτωβρίου 1998

Copyright © 1997-99 Trigeminal Software, Inc. All Rights Reserved.


Υπάρχουν καθόλου παραδείγματα πώς να χρησιμοποιηθεί ο TSI Synchronizer;

Πρέπει να απολογηθώ για τη μη διάθεση αρκετού χρόνου γράφοντας πολύ εκτεταμένα παραδείγματα. Το συμπέρασμα είναι ότι απολαμβάνω τη συγγραφή κώδικα πολύ περισσότερο από αρχεία βοήθειας και τοιαύτα. Αλλά δε χάθηκαν όλα· η Mary Chipman και εγώ (και πρέπει να παραδεχτώ η Mary έκανε την περισσότερη δουλειά!) γράψαμε ένα άρθρο για το Smart Access με τον τίτλο Introducing the TSI Synchronizer Object (Παρουσιάζοντας το Αντικείμενο TSI Synchronizer (η Pinnacle χρεώνει $5.00 για κάθε άρθρο. Εγώ δεν παίρνω τίποτα από αυτά). Η Mary είναι ένας από εκείνους τους ανθρώπους που απλά γνωρίζουν περισσότερα από όσα παραδέχονται· η αναπαραγωγή είναι ένα από τα θέματα που γνωρίζει πολλά. Επίσης, το αρχείο βοηθείας που συμπεριλαμβάνεται στο download, το synch.hlp, έχει ενδεικτικό κώδικα για τις περισσότερες μεθόδους, ιδιότητες και συμβάντα.


Πώς βρίσκω υποστήριξη για αυτό το βοήθημα;

Απλά προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, αυτό είναι ένα πλήρως μη υποστηριζόμενο βοήθημα (εκτός αν κάνουμε ένα μεμονωμένο συμβόλαιο για υποστήριξη/ενσωμάτωση). Θα μου άρεσε να μάθω ότι κάνει τη δουλειά σας, αλλά αν όχι, δεν είμαι με κανένα τρόπο υπεύθυνος για αυτό. Σας διαβεβαιώ ότι δεν έχει προκαλέσει corruption σε ρέπλικα, απρόσμενα format σκληρών δίσκων, τριχόπτωση, ή ανεξήγητους πόνους στον υπολογιστή ΜΟΥ... αλλά δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι αυτά ή χειρότερα δε θα συμβούν σε εσάς. Ειπωμένου τούτου, αν έχετε προβλήματα ή bugs για να αναφέρετε, θα ήθελα να τα ακούσω, στείλτε πληροφορίες στο: synch_bugs@trigeminal.com


Εντάξει, καταλαβαίνω τα περί υποστήριξης. Πώς το παίρνω;

Απλώς κατεβάστε το από εδώ!

RELEASE version TSI Synchronizer for Microsoft Jet 3.5x replication (για αναπαραγωγή του Jet 3.5x) (build 5024)

RELEASE version TSI Synchronizer for Microsoft Jet 4.0 replication (για αναπαραγωγή του Jet 4.0) (build 5024)

Αν θέλετε να διανείμετε το synch35.dll με το άρθρωμα 'Replication Manager' του Οδηγού Εγκατάστασης της Access 97, μπορείτε να κατεβάσετε το 09Repl.zip. Έχει οδηγίες για το πώς να το χρησιμοποιήσετε στο εσωκλειόμενο 09repl.txt.

Η έκδοση 3.5 του TSI Synchronizer τώρα συμπεριλαμβάνει και τα αρχεία του Jet Synchronizer. Αυτά μπορούν μόνο να χρησιμοποιηθούν αν έχετε δική σας άδεια χρήσης του ODE ή αν τα διανέμετε μαζί με τον TSI Synchronizer ως μέρος της εφαρμογής σας. Πρέπει να μπουν στον ίδιο υποκατάλογο όπου θα τα έβαζε και το Office 97 Developer Edition, που είναι ο

C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Replication Manager 3.5
Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση για τους κανόνες χρήσης των αρχείων του Jet, στείλτε e-mail σε μένα.

?????? ??????

Προβλήματα με αυτό τον τόπο; Παρακαλώ επικοινωνήστε (στα αγγλικά!) με τον webmaster@trigeminal.com
με τα σχόλια, ερωτήσεις ή υποδείξεις σας.