Bulgaars   Chinees - Simplificeren   Chinees - Traditioneel   Duits   Engels (Verenigde Staten)   Frans   Grieks   Nederlands   Portugees - Iberisch   Roemeens   Spaans   Tamil   Zweeds  

Home
Y2K Compliancy Statement - Trigeminal Software, Inc. (Dutch)

Y2K-compliancy-(bestendigheids-)verklaring van
Trigeminal Software, Inc.


Eigenlijk wilde ik deze pagina NIET maken. Helaas word ik er echt doodziek van om individuele emails over dit onderwerp te beantwoorden, dus ik hoop dat deze pagina je vragen oplost.

Van de tools op deze site is er geen enkele die datums gebruikt! Ze bevatten dus geen "Y2K"-problemen. De hele vraag is dus niet van toepassing, of wel? Doe geen moeite om te antwoorden, het was een retorische vraag.

Om even in te gaan op de semantiek, compliancy heeft veel definities, waarvan er geen echt van toepassing lijkt op de vraag, omdat ze alle te maken hebben met toegeven aan de wil van anderen. Uit principe geeft geen van de utilities die ik schrijf toe aan anderen! Ze leveren echter geen conflict op met het jaar 2000 en ze gaan ermee om zonder te crashen of stuk te lopen, dus je zou kunnnen zeggen dat ze compatibel zijn met het jaar 2000. Een veel accuratere term (bovendien, wat zou "toegeven aan het jaar 2000" eigenlijk moeten betekenen?).

Laat ik ook zeggen dat als je tijd had besteed aan kijken naar de tools en wat ze doen, je dit had begrepen zonder het te hoeven vragen. En als je iemand bent die is opgedragen alle tools te bekijken, dan had je het kunnen vragen aan de persoon die de utility echt gebruikt. En als niemand het gebruikt, wat kan de Y2K-status van de utility je dan schelen? :-)

Terzijde, en om een vraag te behandelen waarover de meeste emails gaan, ik heb onder contract bij Microsoft de Replication Conflict Viewer geschreven die meegeleverd wordt bij SQL Server 7.0 en Office 2000. Mijn bedrijf is niet de eigenaar en het was eigenlijk een bug dat "Trigeminal Software, Inc" wordt opgegeven in de binary als het bedrijf (dit is blijkbaar een weinig bekende feature van Visual Basic 6.0). Het is in latere versies hersteld en mijn bedrijf, dat dus niet de eigenaar is, kan geen "officiele" verklaring afleggen met betrekking tot de compliancy omdat TSI NIET de eigenaar is. Maar officieus kan ik stellen dat de Viewer zo is ontworpen dat hij alleen jaren met vier cijfers weergeeft, onafhankelijk van de instellingen van de machine. Het is geschreven in VB6, dat de "sliding window" van oleaut32.dll gebruikt om datums te interpreteren die een gebruiker intikt met 2 cijfers. Officieus kan ik dus zeggen dat het voldoet aan de richtlijnen voor compatibiliteit met het jaar 2000 zoals opgegeven door Microsoft. Ik zal hier echter geen offciele verklaring over afleggen, omdat ik geen wettelijk recht heb om dat te doen. Als je een betere verklaring wilt, kun je beter met Microsoft praten, omdat zij eigenaar zijn van de Viewer.

Als tweede terzijde, de Access 97 "Partial Replica Wizard" die op het web is gezet door Microsoft is ook door TSI geschreven voor Microsoft, en hier wordt ook de naam van Michael Kaplan en zijn bedrijf opgegeven als auteur en bedrijf in de "Database Properties". Ik heb nooit geweten dat deze feature besond, maar veel mensen hebben hem gevonden en hebben gevraagd om Y2K compliancy [sic] -verklaringen. Deze bug is hersteld in Access 2000, voor wat het waard is. Wat deze tool betreft wil ik zeggen dat deze nooit datums laat zien. Als je een partial replica filter zet op een datum-kolom en een jaar van twee cijfers intikt, zal het filter worden gestuurd naar DAO, vandaar naar Jet, vandaar naar de expression service en tenslotte naar oleaut32.dll, die een jaar van twee cijfers zal verwerken met hetzelfde "sliding window" dat hierboven wordt genoemd. Dus hierover kan ik ook (officieus) zeggen dat het Y2K-bestendig is. Ik zal echter geen officiele verklaring afleggen, omdat ik weer geen wettelijk recht heb om dat te doen. Als je een betere verklaring wilt, kun je beter met Microsoft praten, omdat zij eigenaar zijn van de Wizard en ze zijn ook eigenaar van de onderliggende DAO, Jet, expression service en alle betrokken componenten.

Uiteindelijk is het jaar 2000 dus ofwel niet relevant voor de beschikbare utilities die door Trigeminal Software, Inc. zijn gemaakt, ofwel de tools zijn niet van TSI. Daarom kan er geen officiele Y2K-verklaring worden afgelegd. Als je meer vragen hebt, kun je ze mailen naar y2k@trigeminal.com. Wees je ervan bewust dat de server al deze vragen ongezien weggooit, zodat je geen antwoord krijgt; maar TSI stelt deze optie aan je ter beschikking als je je beter voelt als je deze vragen als een soort catharsis hebt gemaild.

Laat me nu hierover met rust.

Michael Kaplan
Trigeminal Software, Inc.
8 November 1999

Home

Problemen met deze pagina? Neem contact op met de webmaster@trigeminal.com
met uw commentaar, vragen of suggesties.