Bulgară   Chineză - Simplificată   Chineză - Traditională   Engleză (USA)   Franceză   Germană   Greacă   Olandeză   Portugheză - Iberică   Română   Spaniolă   Suedeză   Tamil  

Home
Y2K Compliancy Statement - Trigeminal Software, Inc. (Romanian)

Y2K – Declaratie de conformitate (Compliancy Statement)
pentru Trigeminal Software, Inc.


Chiar că NU am vrut să fac această pagină. Din păcate, mi s-a facut lehamite să raspund la fiecare e-mail pe această temă, deci sper că aceasta pagină să raspundă întrebărilor dumneavoastră.

Dintre programele utilitare de pe acest sit, nici unul dintre ele nu foloseste nici un fel de dată! Evident, nu există nici un fel de probleme Y2K în ele. Deci, întrebarea nu se aplică, nu-i asa? Nu răspundeți, întrebarea era retorică.

Dacă e să intrăm puțin în semantică, compliancy (conformitate) are multe definitii. Nici una dintre ele nu pare aplicabilă întrebării puse, toate definitiile se referă la "a face pe voia altora" (a se conforma). De regulă, aplicatiile pe care le scriu nu fac pe voia nimănui! Dar nu sunt in conflict cu anul 2000 si se descurcă el fără să moară sau să producă alte catastrofe, deci puteti spune că sunt compatible cu anul 2000. Iată un termen mult mai precis (si-apoi, ce naiba înseamnă "a face pe voia anului 2000"?).

Să mai adaug că, dacă ați fi petrecut ceva timp uitându-vă la aplicații și ce fac ele, ați fi înțeles asta fără să întrebați. Iar dacă sunteți vreo persoană responsabilă de verificarea tuturor aplicațiilor, ați fi putut întreba persoana care a folosit aplicațiile. Iar dacț nimeni nu le folosește, atunci ce vă pasă de statutul lor Y2K?. :-)

O notiță separată, pentru a răspunde întrebărilor care apar în majoritatea mesajelor e-mail: am programat, sub contract, Inspectorul pentru Conflicte de Replicație (Replication Conflict Viewer) care este parte din SQL Server 7.0 și Office 2000. Nu este proprietatea companiei mele iar listarea companiei "Trigeminal Software, Inc.", în fișierul binar, este un bug (aceasta pare a fi o problemă mai puțin cunoscută în Visual Basic 6.0). A fost corectat în versiunile următoare, iar compania mea nu poate da nici un fel de declarații "oficiale" despre conformitate, pentru că nu este proprietatea TSI. Neoficial, pot să spun că acest Inspector a fost făcut să arate întotdeauna anii cu patru cifre, independent de felul în care este setat computerul. A fost scris cu VB6, care foloseste tehnica "ferestrelor culisante" pusă la dispozitie de oleaut32.dll pentru a interpreta o dată pe care utilizatorul ar scrie-o cu numai 2 cifre. Deci, neoficial, pot afirma că se conformeaza regulilor de compatibilitate prescrise de Microsoft. Cu toate acestea, nu voi face o declaratie oficială în acest sens, deoarece nu am dreptul, legal. Dacă doriți o declaratie mai deosebită decât aceasta, vă sugerez să discutați cu Microsoft, deoarece ei sunt proprietarii Inspectorului (Viewer).

O altă notiță separată: "Wizard-ul de Replică Partială" (Partial Replica Wizard) care a fost pus pe web de către Microsoft, a fost de asemenea produs de TSI pentru Microsoft și are,de asemenea, numele Michael Kaplan și compania mea notate drept autor și companie în "Database Properties". N-am cunoscut niciodată acest detaliu, dar multe persoane l-au găsit și au cerut declarații de conformitate [sic] Y2K. Pentru informația dumneavoastră, acest bug a fost corectat în Access 2000. Despre această aplicație pot spune că nu arată vreo dată, niciodată. Dacă puneți un filtru de replicație partială pe o coloană cu date calendaristice și scrieți un un an cu 2 cifre, acel filtru va fi trimis către DAO, deci Jet, și în final către oleaut32.dll, care foloseste aceiași tehnică a "ferestrelor culisante" la care m-am referit aici, mai sus. Deci pot afirma deasemenea (neoficial) că produsul este conform Y2K. Cu toate acestea, din nou, nu voi face o declaratie oficială în acest sens, deoarece nu am dreptul să o fac, legal. Dacă doriți o declaratie mai deosebită decât aceasta, vă sugerez să discutați cu Microsoft, deoarece ei sunt proprietarii acestui Wizard, cât si al DAO, Jet, serviciului de expresii, si a tuturor componentelor implicate.

Deci, în concluzie, fie ca anul 2000 este irelevant pentru aplicațiile create de Trigeminal Software, Inc., fie că aplicațiile de care întrebați nu sunt proprietatea TSI. Din această cauză, nu se poate face nici o declaratie oficială Y2K. Daca mai aveți întrebări, trimiteti e-mail la y2k@trigeminal.com. Vă rugăm să luați în considerare că server-ul va arunca imediat toate asemenea e-mails, dar dacă vă face bine să trimiteti e-mail, ca o formă de catarsis, această posibilitate a fost pusă la dispoziția dumneavoastră de către TSI.

Si-acum nu mă mai bateti la cap despre asta.

Michael Kaplan
Trigeminal Software, Inc.
Novemeber 8th, 1999

Home


Probleme cu acest sit? Vă rugăm sa contactați webmaster@trigeminal.com
dacă aveți comentarii, întrebări sau sugestii.