bulgariska   engelska - USA   franska   grekiska   holländska   kinesiska - förenklad   kinesiska - traditionell   portugisiska - Portugal   rumänska   spanska   svenska   tamilska   tyska  

Home
Y2K Compliancy Statement - Trigeminal Software, Inc. (Swedish)

Millenium / År-2000- Säker Uttalande
Trigeminal Software, Inc.

Jag ville verkligen inte göra den här sidan. Men jag är också väldigt trött på att svara individuella mails om den här frågan så jag hoppas att sidan hjälper Dig att lösa Dina frågor.

Av verktygen som Du kan hitta på den här sajten så finns det inget som använder datum, altså igen, inga använder datum! Så det ger självklart att det inte finns några Millenium Buggar att hitta i någon av mina sidor. Så med andra ord så har frågan inget att göra med den här sajten eller hur? Du behöver inte svara det vara bara en stillsam fråga.

Men för att ge sig in I språket lite grann så har compliancy många definitioner, av vilka inga verkar vara applicerbara på frågan I fråga, eftersom dom alla har att göra med att ge med sig till andras viljor. Som en regel ger jag inte med mig till någon I dom rutiner som jag skriver! Men dom har ingen konflikt med år 2000 och dom klarar bra I samarbete med året I fråga utan att krasha och dö utan rim och reson, så man kan säga att dom är compatible med år 2000.En mycket bättre beskrivning och föresten vad kan "att ge sig till år 2000" verkligen betyda??

Lår mig dessutom lägga till att om Du verkligen lagt ner någon tid att studera verktygen och vad dom gör så hade förstått detta sambandet utan att ens behöva fråga. Och om Du är en person som fått I uppgift att kolla alla verktyg som används så borde Du väl rimligtvis ha frågat den personen som verkligen använder procedurerna. Om ingen inom Ditt företag avänder mina rutiner så har Du väl ingen anledning att besvära mig heller eller? :-)

Som en separat anteckning och för att svara på den fråga som get mig mest mail, så skrev jag, under ett kontrakt med Microsoft, den versionen av "Replication Conflict Viewer" som skeppas med SQL Server 7.0 och Office 2000. Men den ägs inte av mitt företag och det var I verkligheten en bug som gjorde att "Trigeminal Software, Inc." är listade I den binära som företag (detta är uppenbarligen en mycket okänd Visual Basic 6.0 "feature"). Senare versioner har rättat till det hela och mitt förtag, som inte äger rutinen I fråga, kan givetvis inte ge några officiella uttalande om dess "compliancy" eftersom den inte ägs av TSI. Oofficiellt kan jag säga att "Viewer"n var gjord för att alltid visa fyrsiffriga årtal oavsett av vad maskinens kontroll panel hade satts upp till. Den var skriven med VB6, som använder ett "sliding window" tillhandahållet av oleaut32.dll för att tyda datum som någon användar kan tänkas skriva med enbart 2 siffror. Jag kan med andra ord oofficielt säga att den bör möta grundreglerna för "compatibility" med år 2000 som dom är definerade av Microsoft. Men jag kan inte utala mig officiellt I detta eftersom jag legalt inte har rätt att gör så. Om Du behöver mer än vad jag gett här måste Du kontakta Microsoft eftersom dom äger "viever"n.

Som en annan anteckning så var "Partial Replica Wizard" som Microsoft gav ut över nätet också skriven av TSI för Microsoft, och den hade också namnet Michael Kaplan och mitt företag TSI listat som författare och företag I sin "Database Properties." Jag visste inte att den grejen existerade heller men många har hittat den och frågat mig om år 2000 Säkrande. För vad det är värt så blev buggen rättade I Access 2000. Och för den rutinen så låt mig säga att den visar aldrig datum, aldrig. Om du sätter ett filter I en "partial replica" på en datum kollum och skriver ett tvåsiffrigt årtal så kommer det filtret att skickas till DAO, sedan till Jet, därefter till "expression service", och slutligen till oleaut32.dll, som hanterar ett tvåsiffrigt årtal med det samma "sliding window" som jag referarade till I förra meningen. Så jag kan säga, igen oofficiellt att den är år2000-säkrad. Men jag kan inte utala mig om det officiellt eftersom jag inter har någon rätt att göra det. Om Du behöver mer så föreslår jag att du tar kontakt med Microsoft, eftersom dom äger "Wizard"n och dessutom äger den underliggande DAO, Jet, "expression service", och alla andra involverade komponenter.

Till slut eftersom år2000 inte är relevant till the rutiner som skapats av Trigeminal Software, Inc., och eftersom de andra verktygen som här disskuterats inte ägs av TSI finns det ingen anledning att göra något offciellt år2000-säker utalanden. Om Du har ytterligare frågor kan Du alltid maila dom till mig under y2k@trigeminal.com. Men jag vill passa på att nämna att data sorterar ut all dom mailen utan förvänta Dig inget svar. Vi har lämnat den här möjligheten öppen för dom som kan tänkas känna sig bättre av att ha skrivit till oss om år2000.

Michael Kaplan
Trigeminal Software, Inc.
Den 8 november 1999

Home

Problem med sajten? Var vanlig kontakta webmaster@trigeminal.com
med dina kommentarer, frågor eller förslag.